Babolat Naslijeđe - Babolat Hrvatska
Babolat webshop - savršeno odredište za kvalitetnu opremu po najboljim cijenama
Babolat webshop - savršeno odredište za kvalitetnu opremu po najboljim cijenama

ŽIVA BAŠTINA

Priča o Babolatu počinje obiteljskim poslom i njegovim prvim ulaskom u svijet sporta 1875. godine, kada su tenis i badminton bili tek u povojima. Marka sa sjedištem u Lyonu duguje svoj rani uspjeh i stručnost sirovom materijalu - prirodnim crijevima - od kojih su napravljene prve žice za reket. Kasnije je postao lider u sportskoj opremi za reket - okviri, žice, cipele, odjeća, loptice, rukohvati, dodaci i torbe - i tehnička oprema za profesionalce u pripremi reketa. Gradeći na svojoj tradiciji inovacija u podršci igračima i igri, Babolat je napredovao na ljestvici kao izbor prvaka koji igraju na najprestižnijim svjetskim natjecanjima u badmintonu, tenisu i padelu.

1875

Babolat ulazi u okršaj

Specijalist za obradu prirodnih crijeva za kobasice, kirurški konac, harmonijske glazbene žice i streličarstvo, Babolat & Monnier, pod vodstvom Pierrea Babolata, izumljuje prve prirodne žice za rekete, godinu dana nakon što je Walter Clopton Wingfield osmislio pravila travnjaka tenis, a nedugo nakon što je proizveo svoje prve žice za badminton.

Babolat tako postaje prva tvrtka specijalizirana za igre s reketom i kreće u svoju avanturu u svijetu sporta...
Pierre Babolat BIT Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
VS naturel Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

1925

Babolat VS: prvi pobjednički udarac

Nakon upotrebe ovčjih, a potom i kravljih crijeva, Babolat počinje raditi na održivoj alternativi kako bi zadovoljio zahtjeve za finijim žicama i većom napetosti prvih teniskih prvaka. Nakon što je preuzeo posao od svog oca, Albert stvara benchmark VS 1925. Prirodnu, revolucionarnu žicu, proslavili su je francuski teniski "Mušketiri" (Jean Borotra, Jacques Brugnon, René Lacoste i Henri Cochet) i Suzanne Lenglen . Gotovo stoljeće kasnije, VS ostaje globalno mjerilo u svijetu sportova s ​​reketom, s više od 100 Grand Slam turnira koje su osvojili šampioni opremljeni Babolat VS žicama.

1950

Svijet kao njegovo igralište...

Do sada je tenis izrastao u istinski globalni fenomen. Svjestan važnosti prisutnosti gdje god se igra tenis, Paul Babolat gradi međunarodnu maloprodajnu mrežu za svoje proizvode. Trenutni hit, Babolat brzo postaje poznato ime među igračima diljem svijeta, uključujući Argentinu, Njemačku, Italiju, Sjedinjene Države, Skandinaviju, istočnu Europu, Australiju i Japan.

map 1950 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
Corde Synthetique Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

1955

Prednost Babolat

Ključni igrač u rastu tenisa, Paul Babolat proširuje Babolatovu ponudu nastavljajući dizajnirati inovativne proizvode koji su bolje prilagođeni i dostupniji igračima. Jedan od njegovih izuma je Elascord - prva sintetička (najlonska) struna marke.

1960

Proboj

1960-e označavaju prekretnicu u povijesti Babolat-a, koji lansira kompletan asortiman dodataka za okvire reketa uključujući kožne i sintetičke ručke, te Babol premaz za zaštitu crijevnih žica. To je takav uspjeh da novi glagol ulazi u sportski leksikon: "toBabolise". Drvene rekete sada treba držati u preši nakon što su žice "babolizirane".

Accessoires BVS Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
Borg Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

1980

Borg: idol zlatnog doba svjetskog tenisa

Björn Borg, sa 100 pobjeda iza sebe uključujući 11 Grand Slam turnira s VS nizom, postaje teniska rock zvijezda za generaciju igrača, zajedno s Arthurom Asheom, Martinom Navratilovom, Jimmyjem Connorsom i Johnom Newcombeom. Paul Babolat čak daje švedskom prvaku zasluženi zlatni VS. Babolat također mijenja potpis robne marke na svojim žicama, dodajući dvostruku liniju na dno područja sa žicama kako bi svirači uvijek znali da je opremljen Babolat žicama, bez obzira na marku okvira.

1981 - 1982

Babolat poboljšava svoju igru: niz inovacija u ranim 1980-ima.

Nakon lansiranja prvog električnog stroja za žice, Cordynel, marka izdaje Elastocross - dodatak koji produljuje radni vijek žice olakšavajući njihovo ponovno postavljanje. Marka stvara "Team Compétition" - skupinu izvanrednih pripremača reketa koji pomažu profesionalnim igračima na turnirima diljem svijeta i nude uslugu koja odgovara standardima badmintona, tenisa pa čak i squasha. Jahangir Kahn dominira svjetskom squash scenom sa svojim VS nizom.

Cordeurs BMW Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
Noah RG Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

1983

Noah: francuska pobjeda na Roland Garrosu

Yannick Noah osvaja French Open protiv Matsa Wilandera. Oba igrača koriste rekete opremljene VS žicama. Yannick postaje ikona u Francuskoj i svijetu. Babolat žanje plodove.

RDC 2 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

1992

Još jedan skok naprijed Konkurentna i inovativna, obiteljska tvrtka, koju Pierre Babolat preuzima 1985. godine, ponovno ostavlja svoj pečat na svjetskom tržištu lansiranjem niza multifilamentnih sintetičkih žica (VX, Le Muscle). Ovaj otporni, vrhunski, vrhunski proizvod uskoro postaje omiljen kod igrača.

Još jedna pobjeda RDC (Dijagnostički centar za rekete): još jedna Babolat inovacija. Ovaj profesionalni stroj precizno mjeri karakteristike reketa i žica za manje od dvije minute. Badminton postaje olimpijski sport na Igrama u Barceloni iste godine. Nekoliko igrača badmintona i tenisa opremljeno je Babolat VS strunom  

1994

Prekretnica u igri

1994. označava prekretnicu u povijesti marke. Nakon više od jednog stoljeća na vodećem rubu tržišta žica i pribora za rekete, Babolat lansira svoje prve okvire za tenis. Stvaranjem kompletnog asortimana uključujući Pure Drive, Pierre Babolat izumljuje izvanredan reket globalno povezan s novim stilovima igre. Prvobitno lansiran u Francuskoj, ubrzo se prodaje u Španjolskoj (1995.), Italiji (1996.), Austriji (1997.) i Njemačkoj (1998.), prije nego što je osvojio zemlje diljem svijeta, uključujući Japan 1999. i Sjedinjene Države 2000. Od tada, Pure Drive je postao legendarni i međunarodno najprodavaniji reket.

Raq Drive 1994 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
1995 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

1995

Badminton: Babolat širi svoje horizonte

Za petama svog teniskog trijumfa, Babolat predstavlja svoje prve okvire za badminton. S opremom prilagođenom kako klupskim igračima tako i profesionalcima, te asortimanom za djecu i škole, Babolat niže uspjehe za uspjehom i sada je jedan od vodećih europskih brendova.

1998

Prvi Babolat reket na Grand Slam turniru

Opremljen svojim plavim reketom, Pure Drive, Carlos Moya dominira sezonom na zemljanoj podlozi s uspjesima u Monaku, Rimu i, što je najvažnije, na French Openu, te je prvi igrač koji je osvojio Grand Slam naslov s Babolat reketom. On postaje svjetski broj 1 u ožujku 1999. Dvojica juniorskih pobjednika Fernando Gonzalez (CHI) i Kim Clijsters (BEL) također su opremljeni Babolat reketima i prvaci ubrzo postaju poznata imena. Sa svojim žicama koje su već korištene na više od 100 Grand Slam turnira, pobjede ispisane Babolatovim okvirima označavaju početak nove ere za brend.

P Babolat Moya Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
2000 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

2000

Padel: dvostruka pobjeda

Uvijek u potrazi za novim trendovima u sportu s reketom, Babolat uočava zvijezdu u usponu: Padel, novi sport sličan tenisu u Španjolskoj te Srednjoj i Južnoj Americi. Marka dodaje svoj prvi reket svojim postojećim dodacima i potiče rast padela. Babolat također lansira Sensor, novu liniju fino podešenih žica za badminton i tenis.

2001

Mala žuta lopta

Babolat-ova stručnost ponovno dolazi na naslovnice 2001. godine s lansiranjem njegovih prvih teniskih loptica. Ovo označava novu prekretnicu u njegovoj globalnoj posvećenosti igračima kroz klubove i turnire.

2001 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
2003 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

2003

Rad nogu

U partnerstvu s renomiranim francuskim brendom Michelin, svjetskim stručnjakom za grip tehnologije, Babolat lansira svoje prve tenisice na inicijativu Érica Babolata. Kombinirana stručnost ova dva stručnjaka rezultira linijom proizvoda koji nude zajamčenu tehničku kvalitetu. Nakon lansiranja prve linije odjeće za klupske igrače, Babolat sada nudi kompletan asortiman opreme za igrače badmintona, tenisa i padela.Zajedno sa svojom obućom i odjećom, Babolat nastavlja s inovacijama na polju tenisa izdavanjem aerodinamičnog reketa prilagođenog modernim stilovima igranja: Babolat Aeropro Drive. Andy Roddick (SAD) i Kim Clijsters (BEL) postali su ATP i WTA igrači broj 1 sa svojim Babolat Pure Drive reketom - prvim za bilo koju marku u povijesti tenisa.

2005

Nadal: uspon jedinstvenog šampiona

Mladi španjolski igrač Rafael Nadal igrao je s Babolat okvirom i žicama od svoje devete godine. Sa samo 19 godina, Rafa osvaja svoj prvi Grand Slam naslov na French Openu s Babolat Aeropro Drive reketom posebno dizajniranim da poboljša njegovo ekstremno podizanje.

Andy Roddick, američki tenisač broj 1, odabire Babolat Propulse cipele uz Pure Drive reket i Pro Hurricane Tour & VS hibridne žice kako bi držao svjetski rekord za najbrži servis: 249 km/h!

Nadal coupe Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
BD Babolat TrueBadminton 381 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

2009

Rad nogu

Dupli s Michelinom Gradeći na performansama svojih tenisica, Babolat lansira liniju za igrače badmintona, ponovno u partnerstvu s Michelinom.

2010

Teniske inovacije i pobjede

Baš kao što nova žica za teniski reket RPM Blast stiže u klubove diljem svijeta, igrači Babolat Pro Teama osiguravaju da marka zablista na međunarodnim natjecanjima dok Rafa Nadal (ESP) i Francesca Schiavone (ITA) osvajaju French Open na Roland Garrosu. Igračica s Mallorce također osvaja US Open, zajedno s belgijskom igračicom Kim Clijsters, zatvarajući svoj povratak u krug natjecanja. Babolatove inovacije okvira i žica postižu pobjede na najvišim razinama.

2010 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
Image RG Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

2011

Dva globalna francuska teniska brenda: French Open i Babolat

Dva brenda kojima se dive teniski entuzijasti diljem svijeta udružuju snage kako bi igračima ponudili potpuno novo iskustvo. Prvo s okvirima, žicama, lopticama, dodacima i torbama u bojama Babolat i French Opena, dostupnih na 15.000 prodajnih mjesta i 20.000 partnerskih klubova. A zatim s Babolabom, koji igračima omogućuje pripremu i podešavanje reketa i žica tijekom French Opena. Oko 5000 reketa pripremi se svake godine u rekordnom roku od strane dvadesetak tehničara koji rade na licu mjesta.

2012

Pravila igre se mijenjaju

Pomažući igračima da se poboljšaju i prilagode u sportovima u kojima oprema ima velik utjecaj na performanse, Babolat povezuje igrače s igrom pomoću reketa i narukvice. Babolat Play pruža igračima pregled njihove igre - brzina servisa lopte, udarci, lokator udarca, učinak vrtnje; itd. - za svaku utakmicu ili trening, za usporedbu s prethodnim izvedbama ili drugim igračima, uključujući profesionalce. To svakom igraču omogućuje praćenje napretka i dijeljenje sa svojim trenerom i prijateljima te ponovno odigravanje utakmice. Sve što trebate učiniti je uključiti svoj reket!

Play 2012 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
BAB503 Wimbledon 2014 racket Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

2013

Dvije su marke oblikovale povijest tenisa od samog početka

1875. Babolat izumljuje strune od prirodnog crijeva za novu igru ​​tenisa na travnjaku. 1877. održano je prvo prvenstvo u Wimbledonu. Održavajući svoju tradiciju inovacija, Wimbledon i Babolat nude najbolje u tenisu entuzijastima diljem svijeta i tijekom cijele godine. Iako inspirirana svojom poviješću, dva najstarija teniska imena čvrsto su zagledana u budućnost. Wimbledon i Babolat nude jedinstveno iskustvo sa svojim okvirima, žicama, cipelama i posvećenom uslugom pripreme reketa. Babolat također unapređuje prirodnu žicu sa svojom BT7 tehnologijom i lansira crni VS.

2014

U igru ​​ulazi Babolat Pure Strike teniski reket

Babolat lansira svoj novi reket, Pure Strike, koji nudi inovativan dizajn, odziv, snagu, kontrolu i više točnosti za igrače koji su skloni napadu. Ubrzo utvrđuje svoju reputaciju trećeg reketa marke u asortimanu Pure, uz Pure Drive (snaga i svestranost) i Pure Aero (snaga i vrtnja).

2014 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
FL 4421 Babolat | Tenis, badminton and padel oprema

2017

Rafa: izvan ovoga svijeta

Naoružan svojim slavnim Babolat Pure Aero napetim s Babolat RPM Blast, Rafa Nadal nadmašuje se osvajanjem French Opena po deseti put! Nadal postaje prvi igrač u Open eri koji je osvojio isti Grand Slam naslov deset puta. Babolat obilježava događaj izdavanjem novog ograničenog izdanja reketa: Pure Aero Decima.

2019

Godina uspjeha

Još jedan izvanredan nastup Rafe Nadala s njegovom 12. titulom na French Openu i 19. Grand Slam krunom. U međuvremenu, još jedan španjolski igrač također blista... u Padelu. Juan Lèbron postaje svjetski broj 1 sa svojim Viper Carbon pala reketom, Jet Premura cipelama i posvećenom Babolat odjećom. Babolat završava 2019. s dva svjetska prva igrača u dva različita sporta. Prvi put!

Nadal Juan champions Babolat | Tenis, badminton and padel oprema
Košarica za kupovinu
Počnite tipkati kako biste pronašli proizvod koje tražite.