V.A.T. d.o.o. Rijeka web stranica za online prodaju te uvjeti prodaje putem internetske trgovine V.A.T. d.o.o. Rijeka

Upozorenje!

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Uvjete korištenja V.A.T. d.o.o. (www.babolat.hr) web stranica za online prodaju te uvjete prodaje putem internetske trgovine V.A.T. d.o.o. prije korištenja web stranice www.babolat.hr u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu. Ukoliko odlučite pristupiti kupnji naših proizvoda putem online kupnje (web shop) ili ste ovu web stranicu posjetili radi dobivanja informacija o pojedinom proizvodu tada se smatra da ste upoznati i da ste suglasni sa ovim Uvjetima, u suprotnom V.A.T. d.o.o. Rijeka se oslobađa svake odgovornosti. Ako niste suglasni sa ovim Uvjetima tada nemojte koristiti ovu web stranicu u svrhu kupnje proizvoda ili pribavljanja informacija o istima, već nas posjetite u našim trgovinama u kojima od našeg ljubaznog osoblja možete dobiti sve potrebne informacije i/ili ostvariti kupnju proizvoda iz našeg prodajnog asortimana.

Opće odredbe uvjeta prodaje

Ukoliko ugovorne strane ne dogovore drugačije, na uvjete poslovanja primjenjuju se prvenstveno uvjeti poslovanja V.A.T. d.o.o. Rijeka. objavljeni na ovoj stranici te važeći propisi, prvenstveno ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA, osobito u dijelu kojem navedeni zakon regulira pitanje ugovora sklopljenih na daljinu. Uvjeti poslovanja određeni su u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA (N.N. 41/14 , glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu).

Cjeloviti Zakon o zaštiti potrošača možete pronaći na sljedećem linku: ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA

Prodavatelj je trgovačko društvo: V.A.T. d.o.o. Rijeka Sjedište društva : Franje Matkovića 19, 51000 Rijeka

Tel: + 385 (51) 287160, +385 (51) 289058 – Fax: + 385 (51) 217784 e-mail adresa: info@babolat.hr

V.A.T. d.o.o. Rijeka društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu, usluge i zastupanje

Raiffeisen banka d.d. Matije Gupca 11, 51000 Rijeka, Hrvatska

IBAN: HR2224840081100190928

Društvo upisano u registar Trgovačkog suda u Rijeci pod brojem : MBS 1291793 OIB: 40051988294

Temeljni kapital društva 500.000,00 kuna uplaćen u cijelosti, Uprava: Iva Modrušan Dankić

Značenje riječi navedenih u općim uvjetima

Prodavatelj – V.A.T. d.o.o. Franje Matkovića 19, 51000 Rijeka

www.babolat.hr – adresa web stranice trgovca internet trgovine za online prodaju

Kupac – potrošač – sve osobe koje su nakon pretraživanja i odabira proizvoda ili usluge izvršile registraciju svojih podataka te naručile proizvod ili uslugu.

Korisnik – www.babolat.hr  – sve osobe koje web stranicu www.babolat.hr koriste u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na www.babolat.hr ili dobivanja bilo kakvih informacija o nekom proizvodu.

Korištenje www.babolat.hr – pristup je stranici www.babolat.hr radi realizacije internet trgovine ili dobivanja informacije o proizvodima

Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na www.babolat.hr, a koje je moguće kupiti putem internetske trgovine.

Kupac – potrošač

 1. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Pravna i fizička osoba, posjetitelj V.A.T. d.o.o., web shopa www.babolat.hr koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podatka te naručila proizvod ili uslugu.
 2. Korištenje usluga V.A.T. d.o.o. webshopa odobrava se isključivo punoljetnim osobama, uporaba i korištenje istoga od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i /ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenje, a Prodavatelj ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.
 3. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne preuzima odgovornost za ugovore sklopljene protivno ovoj odredbi.

Cijene

 1. Sve cijene svih proizvoda su maloprodajne cijene (MPC). Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u eurima (eur), Hrvatskoj nacionalnoj valuti sa uključenim PDV-om.
 2. Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti, kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također je ovlašten, bez prethodne obavijesti, u svakom trenutku odrediti popuste, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda, i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu vrijediti isključivo za internetsku kupovinu, što će kupcu biti jasno naznačeno prije same kupovine.
 3. Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, svi naručeni proizvodi bit će isporučeni po cijenama koje su vrijedile pri izradi web narudžbe.
 4. Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust za pojedini proizvod, skupinu proizvoda, sve proizvode ili skupinu potrošača u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA te također bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust za Posebne oblike prodaje u skladu sa navedenim zakonom. Navedene pogodnosti mogu vrijediti isključivo za internetsku kupovinu, što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

Akcijska prodaja

Tvrtka V.A.T. d.o.o. Rijeka će u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje i visina popusta. Tvrtka V.A.T. d.o.o. Rijeka neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.


Posebni uvjeti

Direktor trgovačkog društa V.A.T. d.o.o. Rijeka, donosi sljedeće UVJETE PRODAJE:

U skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA direktor poduzeća je odobrio za:​

 1. “Posebni oblici prodaje” i “Akcije” – na internetu definirane su u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA
 2. U cijenu nisu uključeni troškovi dostave koji se naplaćuju prilikom preuzimanja robe.
 3. Uslugu dostave proizvoda naručenih putem webshop-a obavljaju kurirske službe sa kojima tvrtka V.A.T. d.o.o. Rijeka ima sklopljen ugovor (Intereuropa, Overseas Express). Usluga dostave se naplaćuje po cjeniku iskazanom u procesu narudžbe.  Brzina dostave ovisi o raspoloživosti robe koja se naručuje, načinu plaćanja i adresi dostave. Web shop narudžbe i usluge dostave ne vrijede za inozemstvo – narudžbe prihvaćamo i obrađujemo samo za adrese u Republici Hrvatskoj.

Tvrtka V.A.T. d.o.o. Rijeka d.o.o. se obvezuje u navedenom maksimalnom roku koji kreće nakon plaćanja, isporučiti ispravnu naručenu robu. Naručenu robu možete preuzeti osobno ukoliko se nalazite u Rijeci , a u ostalim slučajevima, isporuka se vrši Interueorpom prema važećem cjeniku. Cijena isporuke navedena je u pregledu košarice.

Opće odredbe

 1. Nositelj svih prava na internet stranici www.babolat.hr je trgovačko društvo V.A.T. d.o.o. Rijeka (dalje u tekstu : Prodavatelj) Prodavatelj putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa – V.A.T. d.o.o. webshopa. Korištenjem usluge V.A.T. d.o.o. webshopa smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Općim odredbama uvjeta prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem V.A.T.  d.o.o. webshopa te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između Potrošača kao krajnjeg kupca i V.A.T. d.o.o. webhopa i smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora, a u odnos na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, način plaćanja, jamstava, reklamacije i povrat, dostavu, zaštitu i tajnost osobnih podatka i druga pitanja vezana uz korištenje www.babolat.hr i online kupnje.
 2. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavača zaključen je u trenutku narudžbe proizvoda.
 3. Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim vašim pravima i obvezama.
 4. Prodavatelj pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.
 5. Prodavatelj pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga i podstranica koje su sastavni dio V.A.T. d.o.o. web shopa u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.
 6. Prodavatelj pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge V.A.T. d.o.o. webshopa u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta.
 7. Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost.
 8. Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na www.babolat.hr i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja www.babolat.hr, ukoliko je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, virusa u računalima i drugih slučajeva za koje nije odgovoran prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.babolat.hr.
 9. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na www.babolat.hr. Prodavatelj zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda, ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmjeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.
 10. Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavjesti, mijenjati sadržaj Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane za webshop, kao i sav ostali materijal na www.babolat.hr, zbog čega su Korisnici www.babolat.hr dužni prilikom svakog posjeta web stranici pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.babolat.hr web stranici.

Fotografije i opisi

 1. Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. www.babolat.hr nastoji što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo razlike u opisu i fotografiji proizvoda.
 2. V.A.T. d.o.o. sve materijale, fotografije i tekstove postavlja na www.babolat.hr u dobroj namjeri kako bi se kupcu olakšao odabir prilikom kupovine. V.A.T. d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda V.A.T. d.o.o. ne odgovara. Moguće su razlike između stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ako proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opise se redovito i detaljno provjeravaju.
 3. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na www.babolat.hr. V.A.T. d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda koje su postavljene prema informacijama od strane dobavljača – proizvođača.

Ugovor

Ugovor mora sadržavati informacije o:

 1. imenu ili nazivu tvrtke, matičnom broju i sjedištu trgovca ili osobe kojoj potrošač može iznijeti svoje prigovore Prodavatelju na adrese naznačene u linka “kontaktirajte nas”
 2. proizvodu ili usluzi koji se nude te njihovu nazivu
 3. glavnim svojstvima proizvoda ili usluge
 4. cijeni proizvoda ili usluge, uključujući sva porezna i druga davanja
 5. troškovima dostave proizvoda
 6. načinu plaćanja te načinu i roku isporuke proizvoda ili pružanja usluge
 7. usluge servisa i ostale usluge nakon prodaje, te uvjete korištenja istih ukoliko ih proizvođač osigurava.
 8. uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava Kupaca na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. i 74. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA, te obrascu za jednokratni raskid ugovora.
 9. situacijama u kojima je isključeno pravo potrošača na raskid ugovorao tome da je Kupac dužan snositi troškove povrata robe u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA, odnosno, o troškovima vraćanja robe, u slučaju da kod ugovora sklopljenih na daljinu roba zbog svoje prirode ne može biti vraćena poštom na uobičajeni način
 10. o tome da će, u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, Kupac biti dužan platiti Prodavatelju razumni dio cijene sukladno članku 77. stavku 7. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA
 11. troškovima uporabe sredstava daljinske komunikacije kada se taj trošak ne zaračunava po osnovnoj tarifi

U razumnom roku nakon sklapanja ugovora na daljinu , a najkasnije u trenutku isporuke robe ili početkom izvršavanja usluge, Prodavatelj je dužan dostaviti potrošaču, potvrdu o sklopljenom ugovoru na trajnom mediju (papir, elektronička pošta).

Postupak naručivanja

Korak 1. – Registracija

Link za registraciju nalazi se u gornjem desnom dijelu stranice. Polja koja su označena kao obavezna, moraju biti popunjena da bi se mogla izvršiti registracija za korištenje webshopa. Registracija na stranicu se obavlja samo jednom kod prve kupnje na stranicama a kod svake sljedeće kupnje se koristi prijava sa korisničkim imenom i lozinkom. Na vašu mail adresu biti će poslan link kojeg treba kliknuti jednom kako bi potvrdili vaš korisnički račun.

Korak 2. – Prijava

Sa korisničkim imenom i lozinkom treba se prijaviti na stranice webshopa. Link za prijavu nalazi se u gornjem desnom dijelu stranice. Kada ste prijavljeni na webshop umjesto riječi “prijava” u gornjem desnom dijelu stranice treba se pojaviti Vaše korisničko ime, po tome ćete znati da ste uspješno prijavljeni na stranicu i da možete nastaviti na sljedeći korak za naručivanje proizvoda. Klikom na korisničko ime dolazimo do obrasca koji smo popunjavali kod registracije u kojem je moguće izvršiti promjene ukoliko je nešto krivo upisano ili jednostavno želite promijeniti lozinku.

Korak 3. – Traženje proizvoda

Pretragu možete izvršiti na dva načina. Prvi način pretrage proizvoda je putem tražilice koja se nalazi u gornjem lijevom dijelu stranice. On je puno brži ako znate dio ili puno ime proizvoda koji tražite ili kataloški broj proizvoda. Drugi način pretrage je putem izbornika kategorije proizvoda koji se nalazi sa lijeve strane web stranice.

Korak 4. – Izbor proizvoda (ubacivanje u web košaricu)

Kada ste uspješno pronašli proizvod koji trebate sljedeći korak je ubaciti ga u web košaricu. Prema standardu je količina koja se ubacuje u košarici postavljena na 1 kom što ćemo učiniti sa gumbom “Dodaj u košaricu”. Ukoliko želimo ubaciti više komada određenog proizvoda potrebno je na stranici “Košarica” promijeniti količinu naručenih proizvoda. Ukoliko naručite krivi proizvod ili količinu status web košarice detaljno možete pogledati i promijeniti na stranici “Košarica”. Artikli se automatski brišu iz košarice kada se narudžba ili kupnja izvrši.

Korak 5. – Potvrda suglasnosti općih uvjeta online kupovine

Prije nego što zaključite kupnju obavezno je da pročitate i potvrdite da ste suglasni sa općim uvjetima online kupovine tvrtke V.A.T. d.o.o. Rijeka na našim web stranicama www.babolat.hr. Ukoliko ne potvrdite da ste pročitali i da ste suglasni sa našim općim uvjetima, nećete moći zaključiti kupovinu.

Korak 6. – Izbor obrade narudžbe (ponuda za plaćanje gotovinom ili direktna kupnja – plaćanje karticom)

Kada ste odabrali proizvode i količine prelazite na sljedeći korak ”zaključi kupnju” u kojem možete odabrati da li proizvod želite odmah platiti karticom ili odabrati opciju plaćanja virman/gotovina u kojoj će Vam sustav odmah nakon klika na gumb zaključi kupnju automatski poslati e-mail sa web narudžbom. Ukoliko ste odabrali opciju plaćanja po web narudžbi u e-mailu koji ćete primiti navedeno je da bi bilo dobro da uplatu ne izvršavate dok webshop administrator još jednom ne provjeri stvarno stanje naručenih artikala i rezervira ih za Vašu narudžbu. Uplatu bi trebali izvršiti tek kada dobijete e-mail Potvrda narudžbe, ali nije problem i ako sredstva odmah uplatite ako želite ubrzati proces evidencije uplate i dostave. Ukoliko se pokaže da ste sredstva uplatili, a proizvod koji ste naručili ipak nije raspoloživ novac vraćamo po hitnom postupku na račun sa kojeg je i uplaćen ili birate drugi proizvod ako Vama odgovara. Ako ste odabrali opciju plaćanja karticom i izvršili plaćanje, e-mail koji ćete tada primiti naglasiti će da je Vaša narudžba u obradi. Dok ne dobijete e-mail o evidentiranoj uplati od strane web administratora znači da Vaša narudžba nije obrađena. Sredstva se skidaju sa kartice tek kada dobijete obavijest o evidentiranoj uplati na e-mail. Možemo stornirati Vašu narudžbu i odmah izvršiti povrat sredstava i 24h nakon što primite e-mail o evidentiranoj uplati. Povrat sredstava se može izvršiti i nakon navedenog roka, ali se tada na povrat čeka par dana.

Internetska trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji

 1. Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se Kupac registrira na za to predviđenom mjestu na www.babolat.hr. Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca Kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke. Ovi Uvjeti, kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima, predstavljaju ponudu V.A.T. d.o.o. Rijeka za sklapanje Ugovora, te korisnik kao Kupac svojom registracijom, potvrdom narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima, iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen ugovor između Kupca i Prodavatelja, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.
 2. Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem www.babolat.hr internetske trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe – web trgovina i/ili telefona s ljudskim posredovanjem.